It is currently 24 May 2012, 00:46

Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 5 posts ]
Author Message
 Post subject: Un scriitor chinez îl acuză pe James Cameron că a plagiat...
PostPosted: 07 Mar 2010, 14:27 
[Most Valuable Player]
[Most Valuable Player]

Un scriitor chinez îl acuză pe James Cameron că a plagiat Avatar

Zhou Shaomou a înaintat plângerea la un tribunal din Beijing, susţinând că 80% din subiectul peliculei şi elemente cheie din "Avatar" sunt similare cu romanul său, "Tale of the Blue Crows", lansat în 1997.

Un scriitor chinez a înaintat o plângere împotriva rezigorului James Cameron şi îi cere acestuia daune de un miliard de yuani (147 milioane dolari) pentru că s-ar fi inspirat în scrierea scenariului "Avatar" dintr-un roman SF publicat în 1997, informează Ria Novosti.

Scriitorul SF Zhou Shaomou a înaintat plângerea la un tribunal din Beijing, susţinând că 80% din subiectul peliculei şi elemente cheie din "Avatar" sunt similare cu romanul său, "Tale of the Blue Crows", lansat în 1997.

În romanul chinezului este vorba despre o călătorie epică făcută de şase astronauţi pe o planetă îndepărtată, locuită de creaturi cu pielea albastră. Autorul susţine că atât locul unde au loc evenimentele, cât şi personajele din romanul său sunt similare cu cele din "Avatar", unul dintre marile favorite la Oscaruri.

În urmă cu câteva luni, o altă acuzaţie de plagiat i-a fost adusă lui James Cameron, fanii literaturii science-fiction din Rusia au găsit asemănări între "Avatar" şi "Noon Universe?" ("Universul Noon"), o serie de romane scrise de fraţii Arcadi şi Boris Strougatski. Seria de zece romane publicate în anii '60 povesteşte întâmplările unei rase umanoide numită Nave (nume asemănător cu Na'vi din "Avatar"). Acţiunea în romanele ruşilor se derulează, la fel ca în "Avatar", pe planeta Pandora, într-o junglă luxuriantă.

Sursa : Realitatea.net

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08 Mar 2010, 12:48 
[Database Developer]
[Database Developer]

nu m-ar mira sa nu fie o idee originala.
=))

Profile  

Post subject: Re: Un scriitor chinez îl acuză pe James Cameron că a plagiat...
PostPosted: 08 Mar 2010, 15:09 
[ Pwnage!!! ]
[ Pwnage!!! ]

Eu prima oara cand am vizionat filmul m-am gandit la Halo Wars, chiar duce mult cu filmul acela.
De altfel, nici eu nu m-as mira sa aflu ca e inspirat din alte locuri.

Profile  

PostPosted: 10 Mar 2010, 17:19 
[ Pwnage!!! ]
[ Pwnage!!! ]

Eu cred ca nu s-a inspirat din alte locuri mi s-a parut destul de original.

" Professional Poker Player "

Profile  

PostPosted: 10 Mar 2010, 18:00 
[ graphics ]
[ graphics ]

Daca romanele care au fost mentionate de Realitatea sunt adevarate, atunci clar nu are cum sa fie o idee originala. Totusi, sunt ani '60. Daca era vb de un roman din 2008, puteam zice ca nu pic de inspiratie, dar tinand cont ca acele romane sunt atat de vechi, nu prea are cum sa se mai apere :-?

Si nu poti sa zici ca este tocmai o idee originala. O poti compara cu americanii care au invadat tinuturile indienilor pt aur. Doar ca astia s-au dus peste extraterestri sa caute "otel".

Profile  

Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 5 posts ]