Tutorial Tracker.

Detalii, schimburi de invitatii, adrese utile.

Tutorial Tracker.

Postby Crosshair » 02 Jul 2009, 17:46

I.Introducere.
Ce este un torent?

Torentele sunt fisiere de mici dimensiuni (.torrent) ce au informatii legate de fisierele pe care le contin, etc.

Ce este un tracker?

Un tracker este o aplicatie (site) care are urmatoarele functii: indexeaza torentele intr-o baza de date (adica le pune intr-un loc si permite utilizatorului sa le descarce) si tine evidenta peerilor.

Ce este un client BitTorrent?

Un client BitTorrent este un program ce permite descarcarea de fisiere bazandu-se pe faptul ca fiecare utilizator ce descarca ceva este dispus sa imparta cu ceilalti acel “ceva”.

Ce este un seeder? Dar un leecher?

Un seeder este o persoana care are torentul complet (absolut toate fisierele din el) si isi tine clientul BitTorrent deschis pentru a il imparti si cu ceilalti utilizatori. Un leecher este o persoana care downloadeaza continutul unui torent, fara a avea inca toate fisierele. in momentul în care termina de downloadat devine automat seeder.

Ce este ratia?

Ratia este un simplu numar, calculat prin impartirea Uploadului la Download. Pe scurt, daca un user X are Upload 50 GB si download 100 GB, ratia lui este 50/100 = 0.500


Ce semnificatie are acel Connectable si cu ce ma afecteaza pe mine?

Acel connectable este un indicator. Daca el indica "Yes" inseamna ca toate merg bine si nu aveti de ce sa va faceti griji. Daca el indica "No" inseamna ca trackerul a detectat o problema cu conexiunea pe care o ai. Pe scurt, tu te poti conecta la alti utilizatori si sa tragi de la ei, dar ei nu se pot conecta la tine. Aceasta poate fi o problema serioasa, deoarece nu iti ofera posibilitatea de a face upload cum trebuie.

II.Dictionar explicativ.


HDTV = High Definition Televison

High-Definition Television, e un nou tip de televiziune care ofera imagine widescreen, o rezolutie mai buna decat formatele standard, asadar detalii si calitate mai buna (1080 i sau 720p cu bitrate cel putin 19.39mbps)

PDTV = Pure Digital Television

Denumirea de Pure Digital Television este folosita doar de catre grupurile care se ocupa cu captarea TV. Acest format se numeste, de fapt, Standard-Definition Television (SDTV) si dupa cum spune si numele, este formatul standard de emisie al televiziunilor digitale.

SDTV = Standard Digital Television

Inregistrare digitala sau captura a unei surse de emisie facuta la rezolutie sub 10mbps. Sunt incluse aici DirecTiVo precum si capturi de pe satelit digital sau transmisie digitala prin cablu, facute cu placi de captura analogice.

TVRip = Analog TV Rip

TVRip este un format capturat cu ajutorul unei placi analogice de captare (coaxial/composite/s-video connection) - calitatea cea mai slaba a releasurilor TV.

DVB = Digital Video Broadcast

Standard de emisie utilizat in Europa si Statele Unite bazat pe compresie MPEG2.

DSR = Digital Satellite Rip

Inregistrari de pe Satelit Digital cu calitate similara PDTV.

PPV = Pay Per View television


- Captura de pe canale de televiziune pentru care se plateste abonament separat (gen HBO).
- Codul Sezon si Episod / S01E12 = sezon/season 1 episod(e) 12.

BitTorrent este numele unui protocol de transmisie de date asa cum este http, ftp si altele. Spre deosebire de protocoalele mai sus amintite, BitTorrent nu se bazeaza pe principiul server-client ci pe principiul peer-to-peer. Nu se mai face o delimitare stricta intre cel care ofera serviciul (server) si cel care beneficiaza de el (clientul): astfel ca voi downloadati si uploadati in acelasi timp; In absenta unui server o alta autoritate trebuie sa intervina pentru a guverna aceste transferuri: in cazul protocolului BitTorrent aceasta autoritate este trackerul

Tracker Asa cum mai sus a fost mentionat, trackerul este cel care are grija de transferurile de date dintre useri; acest site este un tracker. Trackerul “tine scorul” cu ajutorul unor fisiere de dimensiuni reduse cu extensia .torrent pe care voi le downloadati de pe acest site.

Torrent Un fisier mic care contine informatii despre materialele de downloadat (numarul si marimea fisierelor de downloadat, informatii de verificare si altele) dar si informatii despre utilizatorul care a downloadat torrentul. De aceea este deosebit de important sa nu dati fisierele voastre .torrent absolute nimanui (decat daca stiti cu adevarat ce faceti). Tot traficul facut cu ajutorul fisierelor downloadate din contul vostru se vor contabiliza in contul vostru.

Client de torrente
un programel care stie sa interpreteze fisierele .torrente si care poate comunica cu trackerul. Recomandarea noastra este uTorrent.

Leecher Un utilizator care a inceput sa downloadeze un torrent, dar care inca nu a terminat downloadul;

Seeder Un utilizator care fie a terminat de downloadat un torrente (fost leecher) fie a uploadat torrentul;

Peer
Denumire comuna data atat leecherilor cat si seederilor;

Uploader Categorie speciala de utilizatori care pot uploada torrente noi;

Hit&Run Este acel comportament al userilor care downloadeaza un torrent si il sterg din client inainte ca ratia pentru torrentul respective sa fi atins valoarea 1 sau inante de implinirea a unui numar de zile (sau a unui anumit numar de ore) de seed. Acest comportament este detectat automat de tracker si pedepsit cu warn (avertisment);

Fake ratio Este incercarea de pacalire a trackerului; marea majoritate a metodelor sunt detectate de catre tracker si pedepsite cu dezactivarea contului si banarea IP-lui; nu sunt acceptate explicatii si scuze, deci nu va sfatuim sa testati eficacitatea sistemului.

Warn Actiune a noastra (staffului) sau a trackerului pentru a va atrage atentia asupra unui lucru gresit pe care l-ati facut; fiecare warn este insotit de un PM explicativ; Orice warn poate fi contestat.

Disable Reprezinta dezactivarea contului si programarea lui pentru stergere; desi se acepta contestatii trebuie sa veniti cu dovezi solide pentru a putea anula aceasta decizie a staffului.

Ban IP Reprezinta restrictionarea definitive a accesului dumneavoastra la resursele acestui tracker; aceasta masura este luata doar in cazuri extreme si foarte greu (daca nu imposibil) de anulat (tineyi cont ca ip-urile dinamce sunt inregistrate de acest tracker si implicit si ip-urile de la care v-ati conectat dv. in tot acest timp.

III.Cum ne imbunatatim ratia ?
Luati torrente foarte noi, torrente care au multi leecheri si putini seederi; pentru inceput este recomandat sa va limitati la prima pagina din cautare.

Dupa ce ati terminat de downloadat un torrent, nu il stergeti torrentul din client, nu redenumiti sau mutate folderele sau fisierele downloadate.

Pastrati cat mai mult timp torrentele la seed; nu rareori sa intampla ca in a doua parte a vietii unui torrent sa faceti upload mai mult deoarece scade numarul seederilor si astfel cei “intarziati” vor lua torrentul respective in intregime de la voi.

Multi dintre providerii din Bucuresti ofera banda metro (nediferentiata pe upload si download) de aceea se poate dovedi utila limitarea downloadului; multi client de torrente ofera aceasta facilitate.

Puteti sa va incercati norocul download-and doar parti ale unui torrent foarte cautat (joc sau film) sau doar sample-ul filmelor.

Se constata usor ca torrentele din categoria XXX fac ratii destul de bune.

Torrente freeleech (se contorizeaza doar uploadul) sunt cea mai buna metoda de a va imbunatatii ratia.

IV.Setari importante pentru uTorrent.

Acestea sunt cateva setari importante pe care trebuie sa le aveti pentru ca uTorrent sa functineze fara probleme.

Options-Preferences

Connection:

Port used for incoming connections puneti ceva intre 20000 si 65000 .
Debifati Enable UPnP Port Mapping.

Bittorrent:

Global maxim number of connections: 500 sau mai mare.
Maximum number of connected peers per torrent: 2-300.
Number of upload slots per torrent la fel ca la Maximum number of connected peers per torrent.
Debifati Enable DHT Network.
Debifati Enable DHT for new torrents.
Debifati Enable Peer Exchange.
Outgoing: selectati Enabled.
Bifati Allow incoming legacy connections.

Queueing:
Maximum number of active torrents(upload or download): 100.
Maximum number of active downloads: 100.
NU citesc PM-urile.
Crime is a disease. Meet the cure, JOHN KOBRA.
[22:58] alex_tauran2007: si dc mai sunt GM-i
[22:58] alex_tauran2007: daca au viata?
[22:58] alex_tauran2007: la asta te-ai gandit ?
Crosshair
[ Pwnage!!! ]
[ Pwnage!!! ]
 
Posts: 2629
Joined: 22 Oct 2007, 11:49

Return to Trackere & Huburi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest