O mica problema

Probleme / noutati Hardware.

O mica problema

Postby kuckzor » 25 Nov 2008, 23:22

Sper ca am postat unde trebuie x_x :-s

Am hotarat sa imi iau niste rami la calculator (inca 512 mai exact).. merge infernal de greu (512 rami ftw) ... (la un relog in wow stau vreo 2-3 minute) si m'am lovit de o problema

Am auzit de chestiile astea cu memorie ddr1 / ddr2 .. aici e buba nu prea inteleg eu care e diferenta dintr ddr1 si ddr2 ... si mai ales ce tip de memorie am :(( .. stiu suna ciudat :|

am obs ca memorile ddr1 sunt putin mai scumpe fata de ddr2 ... dupa cate am citit eu pe placuta de memorie scrie decat ddr si atat ... banuiesc ca e ddr 1 ... acum nu stiu ce sa zic

imi poate spune cineva .. cum sa aflu ce tip de memorie am si diferenta dintre ddr1 / ddr2

A si inca o chestie ... am inteles ca daca pc'ul tau suporta sa zicem 2 gb rami nu prea e bine sa pui 2 gb din nush ce motive .. da nu asta e problema ... cum aflu cat suporta placa de baza? citisem undeva da taranu din mine a uitat

Sper sa ma ajute unul din voi :(
User avatar
kuckzor
Banned
Banned
 
Posts: 437
Joined: 03 Nov 2008, 23:26
Location: Dincolo de zidurile Bucurestiului

Re: O mica problema

Postby CsO » 26 Nov 2008, 01:10

Daca scrie DDR pe placuta inseamna ca e DDR1.
Nu e nici o problema daca pui maximul.

DDR este mai scump ca DDR2 pt ca nu se mai fabrica si sunt relativ... iesite din uz. :) Sa ai in vedere si frecventa modulului tau. Ar trebui sa scrie pe stickeru ala... E exprimata in MHz. :)

Succes!
SUPRANATURAL
User avatar
CsO
[ Pwnage!!! ]
[ Pwnage!!! ]
 
Posts: 1544
Joined: 06 Aug 2007, 13:55
Location: Bucuresti

Re: O mica problema

Postby kuckzor » 26 Nov 2008, 17:15

Deci eu cand ma duc la magazin si sa cumpar inca o placuta de rami ii zic lu' nenea ala sa imi dea 512 rami ddr1 ?
User avatar
kuckzor
Banned
Banned
 
Posts: 437
Joined: 03 Nov 2008, 23:26
Location: Dincolo de zidurile Bucurestiului

Postby Aleksandru » 26 Nov 2008, 17:18

daca vrei sa inlocuiesti placuta de RAM eu iti sugerez sa iei DDR2,daca nu iei tot DDR1.
dar daca vrei sa mai iei una pe langa cea pe care o ai deja,iei tot una la fel,adica DDR1 din ce ai zis tu pe acolo asta am inteles ca ai.
sau mai usor,iei unitatea si te duci la magazin cu ea,si o sati spuna "nenea" ce fel de DDR ai.
Image
Aleksandru
[Global moderator]
[Global moderator]
 
Posts: 7183
Joined: 05 May 2008, 19:00
Location: Madrid

Re: O mica problema

Postby kuckzor » 26 Nov 2008, 18:20

stai sa vad daca am inteles.. pot sa inlocuiesc 1 placuta de ddr1 cu una de ddr2 ? :-?? ... eu stiam ca nu merge din cauza frecventei ..ghz... chestii la care eu sunt bata

daca ma duc cu placuta ram la "vendorul" de rami imi poate zice el ce fel de rami sunt?


L.E. ... si inca o chestie ... un prieten si'a luat niste rami pe langa ce avea el in calculator ... mi se pare k avea 2 sloturi .. 1 placuta de 1 gb si una de 512 parca ... si pc'ul mergea doar pe placuta de 1gb .. eu nu prea asi vrea sa patesc aceeasi chestie .. poate ma lamuriti si pe mine ce si cum trebuie sa fac ... [sunt bata la chestii dastea .. blame my mom]
User avatar
kuckzor
Banned
Banned
 
Posts: 437
Joined: 03 Nov 2008, 23:26
Location: Dincolo de zidurile Bucurestiului

Re: O mica problema

Postby djpac2pac » 26 Nov 2008, 20:00

nu ci cum sa pui ddr 2 in loc de ddr1 si invers
daca ai un 512 si 1 g in calculator merg ambele

L.E. ... si inca o chestie ... un prieten si'a luat niste rami pe langa ce avea el in calculator ... mi se pare k avea 2 sloturi .. 1 placuta de 1 gb si una de 512 parca ... si pc'ul mergea doar pe placuta de 1gb .. eu nu prea asi vrea sa patesc aceeasi chestie .. poate ma lamuriti si pe mine ce si cum trebuie sa fac ... [sunt bata la chestii dastea .. blame my mom]

nu avea cum sa mearga decat pe 1g.. numai daca 512-le erea defect
http://www.cpuid.com/cpuz.php dai download la cpu-z il dezarhivezi .. il rulezi si te uiti la memory vezi ce scriie ..vezi screenshot .. alea mele sant ddr 2 800 dar sant overclokate 480mhz x2
Image
djpac2pac
Banned
Banned
 
Posts: 60
Joined: 19 Aug 2008, 23:53

Re: O mica problema

Postby kuckzor » 27 Nov 2008, 12:19

Gata ms mult .. azi o sa mai dau o tura la "vendorul" de rami ... [scrie ca am ddr .. inseamna ca e ddr1]

Puteti inchide topicul >:D<
User avatar
kuckzor
Banned
Banned
 
Posts: 437
Joined: 03 Nov 2008, 23:26
Location: Dincolo de zidurile Bucurestiului


Return to Hardware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest